Witam.
Mam do sprzedania Smalec domowy Alicji z boczkiem i ziołami.
Jak nazwa wskazuje jest to smalec zrobiony na boczku, słoniny oraz przyprawach.
Boczek i słonina jest pozbawiona skóry i przemielona przez maszynkę o grubych oczkach.
Wszystko razem wymieszane z solą i na wolnym ogniu w brytfannie smażone.
Cały proces smażenia trwa kilka godzin w zależności od ilości smalcu.
Gdy skraweczki są wyraźnie podsmażone ale jeszcze nie brązowe dodaję cebulę zmieloną oraz przyprawy ziołowe.
Gorący smalec przelewam do słoików wcześniej wyparzonych i jeszcze ciepłych oraz zakręcam i nie odwracam ale nakrywam ręcznikiem do ostygnięcia.
poniedziałek, 15 marca 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz